0512 54 55 50
Leader in me

Leader in me

We willen de leerlingen het volgende laten ontdekken:
“Met de 7 gewoonten leer ik in elke situatie dat ik kan kiezen hoe ik reageer. Mijn keuze heeft gevolgen voor mijzelf, voor mijn werk, voor anderen en voor mijn omgeving. Een goede keuze maakt niet alleen mijzelf blij, maar ook de ander. En omdat we samen dezelfde gewoonten leren, begrijpen we elkaar steeds beter en voel ik me veilig. Dat is echt persoonlijk leiderschap.”

Leader in me

Sterk gereedschap!

Groeien in persoonlijk leiderschap vraagt om goede eigenschappen. Deze eigenschappen – of gewoonten – zijn door Stephen Covey aangereikt en blijken juist ook voor scholen zeer effectief. Daarom werkt It Ambyld dagelijks met deze begrippen en worden ze toegepast in allerlei school- en leersituaties. Grote en kleine uitdagingen worden ermee aangegaan. Dreigende pestsituaties worden meteen gesignaleerd en geëlimineerd. Vervolgens actief omgezet naar relaties, waarin door luisteren, spreken en begrijpen de weg naar wederzijds vertrouwen wordt gelegd.

Daarom leren wij de leerlingen 'De 7 eigenschappen van persoonlijk leiderschap'. Wat wij ook wel noemen 'The Leader in Me'

Hieronder staan de 7 Gewoonten op een rijtje:
1. Wees proactief
2. Begin met het einddoel voor ogen
3. Belangrijke zaken eerst
4. Denk win-win
5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
6. Creëer Synergie
7. Houd de zaag scherp